De Groene Stroom Ridderkerk

logo-groenestroomDe Groene Stroom in Ridderkerk wil samen groene energie gaan opwekken door het inkopen, produceren en verkopen van goedkope en duurzame energie voor iedereen die daaraan mee wil werken. Bijvoorbeeld door collectief zonnepanelen aan te leggen. Het is duurzaam, goed voor de Ridderkerkse economie en Nederland wordt minder afhankelijk van andere landen voor onze energie.

Lid worden van De Groene Stroom
Het lidmaatschapsgeld is nu vastgesteld op € 24,– per jaar. Door lid te worden kun je meepraten over en mee bepalen wat we gaan doen om onze doelstellingen te behalen en profiteer je mee in eventuele winsten. Ook kunnen leden participeren (beleggen) in projecten die we gaan opstarten. Meer informatie is op te vragen via email: info@degroenestroom.org

Windenergie voor burgers door De Windvogel
Ook komen er in Ridderkerk windturbines. In Ridderkerk is een onherroepelijk inpassingsplan van kracht waarin staat dat er drie windturbines komen op het bedrijventerrein Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). De GRNR heeft de opdracht om het bedrijventerrein, maar ook de windturbines, te realiseren. Dit plan van de provincie staat vast, ondanks het ‘nee’ van de gemeenteraad Ridderkerk tegen deze locatie. De beroepsgronden over windturbines zijn ongegrond geacht door de Raad van State. Met de uitspraak van de Raad van State is het inpassingsplan op dit onderdeel onherroepelijk geworden. De gemeente kan de komst van de windturbines dan ook niet meer verhinderen. De Windvogel zoekt de samenwerking met de gemeente op om de burger een rol te geven in de ontwikkeling van deze windturbines.

De Windvogel wil graag dat de opbrengsten van alle windenergieprojecten in Nederland ten goede komen aan de omwonenden en de inwoners en spant zich hier in samenwerking met REScoopNL voor in, en zal haar diensten hiertoe aanbieden aan de gemeente Ridderkerk.

Informatie over windenergie in Ridderkerk is ook beschikbaar via de gemeente Ridderkerk.

Nieuws
http://ridderkerksdagblad.nl/de-fakkel-krijgt-duurzaam-zonnedak/

Coöperatie De Groene Stroom werkt samen met ENGIE voor lokale windmolens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *