Rijne Energie

Logo vierkant FBWij willen schone energie. Wij zijn Rijne Energie. Een groep inwoners van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein die zelf schone energie willen opwekken in Rijnenburg. Rijnenburg is een open gebied met een woningbouw bestemming. Realisatie daarvan is echter uitgesteld tot minstens 2030. In de tussentijd is de open ruimte van Rijnenburg te gebruiken als energielandschap. Dit collectief wil samen met de onwonenden en inwoners eigen energie opwekken, waarbij de opbrengsten lokaal beschikbaar zijn voor een mooi energielandschap, de omgeving van de direct omwonenden en mensen die investeren.

Met je haren in de wind, met je gezicht in de zon
De gemeente Utrecht wil samen met de inwoners en de omwonenden verkennen hoe Rijnenburg als energielandschap ingericht zou kunnen worden. Dat wil de gemeente gaan doen in een serie ‘stadsgesprekken met de regio’ in maart 2017. Rijne Energie heeft zich als bewonersinitiatief aangemeld bij de gemeente om gezamenlijk en op cooperatieve wijze windmolens en zonnevelden te bouwen. Zo blijft de energieproductie lokaal en de opbrengsten in het gebied.

Vind jij dit ook een goed bewonersinitiatief? Schone energie… uit zon en wind.
Blijf op de hoogte van het reinste nieuws via de nieuwsbrief of via facebook.

Meedoen of vragen?
Om in gesprek te zijn en te blijven, kun je ons vragen stellen via de website of via facebook. Of mail naar rijne.energie@gmail.com. Daarnaast komt Rijne Energie naar je toe…. Kijk voor al onze events op onze Facebookpagina.

Lid worden?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om lid te worden. Na het besluit door de gemeenteraad Utrecht over de toekomst van het energielandschap Rijnenburg op 6 juli, richten we een lokale organisatie op. Wel kun je je nu al aanmelden voor de nieuwsbrief, en word je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en investeringsmogelijkheden.

Samenwerking cooperaties
Rijne Energie is een samenwerking van de cooperaties De Windvogel, Energie-U, Uwind, en wordt ondersteund door de energiegroepen Samen Duurzaam Nieuwegein en de Energieambassadeurs IJsselstein. Daarnaast kunnen alle inwoners en geïnteresseerden zich aansluiten.