Windstroom afnemen

Hoe kun je onze windstroom afnemen?
Als lid van De Windvogel kun je je eigen windstroom afnemen: Amstelvogelstroom van Qurrent. Dat is 100% groene windenergie van onze eigen windmolen De Amstelvogel. Als je nog geen lid bent, dan word je dat nu gratis bij je overstap naar Qurrent!

Windmolen de Amstelvogel
In Ouderkerk aan de Amstel staat onze burgerwindmolen de Amstelvogel. Deze molen, met een ashoogte van 85 meter, produceert jaarlijks ongeveer 4.100.000 kWh groene energie. Genoeg voor 1200 huishoudens. De Amstelvogel is gekocht door onze coöperatie De Windvogel. Coöperatie De Windvogel bouwt samen met haar leden aan meer duurzame energieproductie in Nederland.

Stap over en doe mee
Stap over en doe mee aan dit unieke project. Je ontvangt dan 100% Nederlandse stroom van deze prachtige windmolen. Daarnaast help je mee aan de realisatie van nieuwe windmolens en zonnevelden doordat Qurrent bijdraagt aan onze projectontwikkeling. Als je nog geen lid bent, geeft Qurrent je dat lidmaatschap twv €50 kado. De makkelijkste manier om direct bij te dragen aan de groei van groene energie in Nederland.

Windenergie van Qurrent
Qurrent is een cooperatie en streeft niet naar maximale winst en levert groene energie tegen inkoopprijs. Dat scheelt. Door stroom af te nemen van windmolen De Amstelvogel steun jij onze coöperatie. Qurrent legt daar per klant wat geld voor bij. Mooi toch? De windenergie wordt door Qurrent geleverd. Meld je aan als klant bij Qurrent en zij regelen makkelijk en snel je overstap.

Diversiteit aan leveranciers
De Windvogel heeft vier windmolens en één gezamenlijke windmolen. Onze windmolens leveren stroom aan verschillende energieleveranciers, die de stroom bij je thuis brengen: Qurrent, Greenchoice en Anode. Alle stroom (grijze, groene) komt in een mix op het elektriciteitsnet en wordt via Garanties van Oorsprong (GVOs) verhandeld op de energiemarkt. Dit certificaat geeft aan wat de herkomst van de stroom is.

De Windvogel kiest ervoor om met meerdere energieleveranciers samen te werken, zodat we per windmolen kunnen beoordelen wat het meest gunstig contract is. Dit heeft als nadeel dat niet al onze stroom via één leverancier te krijgen is. Dit heeft als voordeel dat we het beste uit de markt halen en niet afhankelijk zijn van één leveringsbedrijf (risicospreiding).