Burgerinitiatief ‘DE WINDVOGEL’ genegeerd door Green-Deal-Makers

Zelf verantwoording nemende burgers zijn buitengesloten van de Green Deals tussen overheid en maatschappelijke organisaties. Ze worden eenvoudigweg niet serieus genomen.De coöperatieve vereniging ‘de Windvogel’ voor duurzame energie heeft een plan van aanpak voor uitbreiding van het windmolenareaal in Nederland door levering van windenergie aan eigenaar-leden aangemeld als Green Deal bij het ministerie van EWI. Een plan dat gaat functioneren zonder meerjarige subsidie en energiebelasting. Tot grote verbijstering van de vereniging is het domweg als niet-passend ter zijde geschoven.

Het investeringsmodel voor de windmolens is gebaseerd op levering van elektriciteit aan mede-eigenaars van windmolens. De leden van de coöperatieve vereniging investeren een ruim deel van de windvariabele opbrengsten in nieuwe en bestaande windmolens. Molens waarvoor geen subsidies of belasting nodig zijn. De investeringen door participanten zullen in ieder geval een rendement van 100% duurzaamheid per jaar opbrengen.
Investeringen in energieproductiemiddelen die geen milieuvervuiling, geen CO2, geen straling, geen zwavelemissies veroorzaken. Na beëindiging van het werkzame leven zijn de molens in onderdelen te recyclen.

Energie die wereldwijd altijd voorradig is en door burgers en mede-eigenaars in de eigen regio maatschappelijk positief gedragen wordt.
Groener en economisch efficiënter is op dit moment niet beschikbaar. Daarom zet de Windvogel haar investeringsplan van windmolens voor burgers die hun verantwoording willen nemen volgens plan door. Dan maar even zonder Deal.

One thought on “Burgerinitiatief ‘DE WINDVOGEL’ genegeerd door Green-Deal-Makers

  1. De instemming met dit beleid door de milieufederaties en Natuur en MIlieu maakt de verwarring groter.
    Die verdeeldheid maakt niet vrolijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *