De Windvogel wenst u fijne feestdagen en een heel goed en duurzaam 2012

2011 was een roerig jaar in de (energie)wereld en dat zal 2012 waarschijnlijk ook worden.

Dat Delta uitstel aanvraagt voor een vergunning van een zeer groot kernenergie complex met een vermogen van 2500 MW, stelt vele mensen gerust en biedt de mogelijkheid om nu weer volop te investeren in duurzame energie. Dat Delta Borssele2 uitstelt, heeft waarschijnlijk te maken met dat de banken weinig liquide zijn en dat een van de grootste afnemer van stroom afgelopen vrijdag failliet is gegaan. 
De Windvogel heeft ook mogen spreken met de beleidsmakers van Delta over de nieuwe kerncentrale en met feiten misschien net dat zetje gegeven om van de bouw af te zien.

In de afgelopen jaren had de Windvogel onder andere met het zelflevermodel een voortrekkersrol. Ook in 2012 hopen wij tezamen met een sterke ledengroei nieuwe windmolen projecten te realiseren.  Zie hier de lijst van lokale groepen die ook voor duurzame energie gaan met burgers op nummer 1

In 2012 zal vereniging Eigenhuis en stichting Natuur&milieu ook met een inkoopactie van zonnepanelen gaan starten net al wij in 2011. De Windvogelactie is vanwege het enorme succes verlengd tot en met het eerste kwartaal van 2012.

Op 21 januari 2012 beginnen we direct goed met de opening van onze nieuwe kantoorlocatie in Gouda! 2012 is bovendien het jaar v/d coöperatie.

De Windvogel wil hierbij ook alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet in 2011 om onze aarde iets duurzamer te maken.

Fijne feestdagen en een heel goed en duurzaam 2012 toegewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *