De zonnepaneel actie

Veel leden die al jaren lid zijn van de Windvogel en nieuwe leden hebben gebruik gemaakt van onze zonnepaneelvoordeel actie ,deze is dus nu al zeer geslaagd. We hoeven slechts enkele procenten van Nederland te bedekken met zonnepanelen om voor een groot deel in onze stroomvoorziening te voorzien. Er zijn nog vele huisdaken in Nederland waar nog panelen op geplaatst kunnen worden. Ook op schuurtjes, gevels, stallen, magazijnen, parkeerplaatsen, overheidsgebouwen, enzovoorts zijn er nog volop mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Doe nu ook nog mee en profiteer nog van de inkoopkorting en laten we als burgers zelf zorgen voor een schone stroomopwekking.

Wind- en zonne-energie is overigens een zeer goede combinatie, omdat het in de winter veel meer waait en de zomer veel langer licht is. Omdat we in de toekomst meer flexibele productiecapaciteit nodig hebben is het voor bedrijven interessant om te kijken om stroom te leveren als deze duur is en stroom op te slaan als deze voordelig is. Dit kan door water op te slaan in bijvoorbeeld de Limburgse mijnen. Met dit systeem is het veel makkelijker om te reageren op vraag en aanbod dan logge fossiele elektriciteitscentrales. Wellicht is hier een mooie businesscase van te maken. Met afvlakking van stroomprijzen is overigens de hele samenleving financieel bij gebaat.

Laten we eerst het percentage duurzame energie zeer snel sterk verhogen, want met een aandeel 0,1% zonne-energie en 5% windenergie in de stroomvoorziening in Nederland hebben we voorlopig geen extra opslagcapaciteit nodig.

 

4 thoughts on “De zonnepaneel actie

 1. “We hoeven slechts enkele % van Nederland te bedekken met zonnepanelen voor onze stroomvoorziening” Met ons nog steeds stijgend stroom-verbruik en de komst van e-auto is dat minder zonnig zie http://www.withouthotair.com

  Hoe gaan we het verschil tussen zomer en winter opslaan? Die verwijzing geldt voor opslag voor enkele dagen of hooguit weken.

 2. @Roland in de stuwmeren van Noorwegen geld de opslag voor maanden, maar we moeten inderdaad wel een goede mix hebben van duurzame energieopwekking. Volgens mij stijgt onze elektriciteitsvraag de afgelopen jaren niet! Zie cijfers van 2007 en 2011. Indien alle personenauto’s op stroom gaan rijden zorgt dit voor een stijging van ongeveer 10%.

 3. In februari 2012 zijn op onze hal 44 panelen geplaatst die 75 tot 80 % van onze energiebehoefte moeten opwekken. Tot nu toe zijn we zeer tevreden wat betreft de opbrengst,maar ook over de uitvoering van de firma Met de Zon.
  Vr.Gr. Siep Nijenhuis

 4. Heb ook bij MDZ in totaal 12 panelen besteld.
  probleempjes gehad met verkeerd geleverd bevestigings materiaal, maar nu draait alles.

  Krijgen we nog een verlenging van de actie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *