Elektrisch rijden op windstroom

Verkeer en vervoer zijn in Nederland verantwoordelijk voor 20 procent van de totale CO2-uitstoot. Groener transport kan onze uitstoot dus behoorlijk omlaag brengen. Wist je dat elektrische auto’s nóg een belangrijke rol spelen in de omslag naar schone energie? Als energieopslag!

Door Gerda Horneman, Greenpeace

Vraag je Joris Wijnhoven, campagneleider klimaat en energie voor Greenpeace, wat de duurzaamste manier is om van A naar B te komen, dan antwoordt hij: te voet of per fiets. Voor lange afstanden is het openbaar vervoer nog steeds de groenste keuze. Zelf rijdt Joris geen auto: ‘Ik heb niet eens een rijbewijs.’ Dat maakt zijn enthousiasme over de ontwikkelingen in de elektrische auto-industrie niet minder groot. ‘We hoeven auto’s niet compleet uit te bannen. In 2050 rijden volgens ons Energie revolutiescenario nog 8 miljoen auto’s rond in Nederland. Maar dan wel emissievrij.’

Lees het hele artikel op:
http://www.greenpeace.nl/GPmagazine/GPM22/elektrisch/

One thought on “Elektrisch rijden op windstroom

  1. Vooralsnog is de EU regeling voor een gemiddelde uitstoot van 95 g CO2 per km veel effectiever en ook nog goedkoper. Het bespaart veel subsidie die beter elders kan worden ingezet. Zolang de meeste stroom fossiel is, is de winst beperkt en bij waterstof zelfs negatief. Een waterstof auto verbruikt meer fossiel dan diesel of benzine! Ook is waterstof moeilijk hanteerbaar e op te slaan. Daar gaat (veel) energie bij verloren.

    In het stuk gaat ook: “Volgens het Energie[r]evolutiescenario moeten we óók minder kilometers maken en bijvoorbeeld vliegverkeer vervangen door lichtrail”
    Die vervanging is onzinnig maakt het stuk ongeloofwaardig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *