“Energierevolutie aanstaande”

In 2011 of 2012 zal er een zeer grote energie revolutie gaan ontstaan; Wat is er aan de hand?  Op zich wordt er nog voldoende olie gevonden zoals teerzanden en olievelden in zeer diep zeewater, maar de kostprijs van een vat wordt vanwege de moeilijke winning al snel 60 dollar. Op dit moment zijn er nog grote velden waar voor 3 dollar per vat (159 liter) de olie naar boven wordt gepompt, maar in deze velden is een zeer sterke uitputting gaande. Oftewel de olieprijs zal nooit meer (langdurig) laag worden. De meeste olie die in een jaar naar boven is gehaald, heeft waarschijnlijk in 2008 plaatsgevonden.

De echt grote revolutie gaat zich aftekenen in de zeer zonnige landen, waar elektriciteit uit zonne-energie in 2011 net zo duur of zelfs voordeliger wordt dan gangbare stroom. Dit gaat betekenen dat er miljoenen mensen in o.a. Zuid Spanje, Italië, en in het zuiden van de VS zonnepanelen op hun daken gaan leggen en op deze manier zorgen voor massa productie, dit zal de prijs van zonnepanelen weer omlaag brengen! De huidige grote energie leveranciers staan nu voor dezelfde keuze als de vroegere typemachine-, videorecorders- en grammofoonplaat-maatschappijen die toen moesten beslissen over hun toekomst. Voor de grote olie maatschappijen is het nu investeren in olie of voor de toekomst te kiezen, namelijk duurzaam!

Wil jij de duurzame energie revolutie mede mogelijk maken, wordt dan lid van de Windvogel want op dit moment is wind in Nederland al rendabel en onderdeel van de duurzame revolutie. Mochten er vandaag duizenden leden aanmelden, dan zullen wij morgen ook weer investeren in zonne-energie in Duitsland. Hierbij een link met prachtige plaatjes hoe het ook kan.

Vele grote automerken komen in 2011 en 2012 met 1 of meerdere modellen op de markt met een plug-in of zelf volledig elektrische auto’s. Met deze gegevens in het achterhoofd kunnen we de aanstaande schone energie revolutie niet negeren.

One thought on ““Energierevolutie aanstaande”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *