Even voorstellen: Evert-Jan van Latum

Evert Jan van LatumMijn naam is Evert-Jan van Latum en ben sinds kort bestuurslid van De Windvogel. Ik ben opgeleid als milieu planoloog aan de universiteit van Amsterdam en sinds 1998 actief als ondernemer. Ik heb gewerkt voor overheden, verenigingen, corporaties en bedrijven.

Tot 2008 heb ik vooral gewerkt binnen de ruimtelijke ordening. Daarna heb ik mij gericht op zonne-energie. Al meer dan 100.000 huishoudens produceren eigen zonne-energie en worden dagelijks enthousiaster en meer bewust van hun energiegebruik! Wat voorheen abstracte kWh’en waren wordt voor hen meetbaar. Iedere Nederlander weet hoeveel kilometer je kunt rijden op een liter benzine, maar hoelang de oven aan kan met 1 kWh weten er maar weinig. Mensen met zonnepanelen weten vaak het antwoord. Zij voelen dat de mogelijkheden voor energieonafhankelijkheid binnen bereik zijn en zullen de bouw van windturbines steunen.

Ik wil mijn ervaring met het creëren van draagvlak op het gebied van ruimtelijke ordening en zonne-energie inzetten bij De Windvogel met als doel meer schone energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *