Inspiratiedag voor energieambassadeurs 10 september

Energieamenergieambassadeurs topbassadeurs uit het hele land komen zaterdag 10 september naar de EnergieAmbassadeursTop in Dordrecht. Deze vrijwilligers stimuleren bewoners in hun straat, wijk of gemeente om samen energie te besparen en/of op te wekken. Ook mensen die als energievrijwilliger aan de slag willen gaan, zijn van harte welkom.

In Nederland zijn steeds meer energieambassadeurs, energiecoaches en energiecoöperaties, die veel werk verzetten en mooie resultaten bereiken op het gebied van energiezuinig wonen. Tegelijkertijd er is nog veel te doen en zijn er nog veel meer ambassadeurs nodig.

Om kennis en ervaring uit te wisselen, wordt voor de derde keer een landelijke EnergieAmbassadeursTop gehouden. Dit keer in Dordrecht en georganiseerd door burgerinitiatief Drechtse Stromen en Energie Coöperatie Dordrecht (Gemeente Dordrecht en HVC Groep) met medewerking van HIER opgewekt. De Top is mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO/min EZ).

Praktische tips
Deelnemers kunnen meedoen aan inspirerende workshops waarin onder anderen energieambassadeurs hun praktijkervaringen en praktische tips delen. En er is voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken. Ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn of nog geen ervaring hebben, biedt deze ontmoetingsdag alle gelegenheid om te horen wat het inhoudt om energieambassadeur te zijn en hoe je kunt starten in je eigen straat wijk. Deelname  aan de Top is gratis.

NEWNGY
Pauline Westendorp, directeur van NEWNRG en oprichtster en projectleider van energiecoöperatie Wij krijgen Kippen, is dagvoorzitter. Zij vertelt hoe zij haar organisatie van de grond heeft gekregen en heeft ontwikkeld tot een succesvolle energiecoöperatie.

Aanmelden
De EnergieAmbassadeursTop vindt plaats op zaterdag 10 september, van 9.45 uur (inloop) tot 15.30 uur in de Duurzaamheidsfabriek aan de Leerparkpromenade 50 in Dordrecht. Aanmelden kan tot 2 september via eat@dordrecht.nl. Kijk voor meer informatie over het programma op www.energieambassadeurstop.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *