Lokale werkgroepen van De Windvogel

Lokale werkgroepen
Onze lokale werkgroepen voor duurzame energie bevinden zich in heel Nederland. Momenteel zijn groepen actief in in Amsterdam, Bodegraven-Reeuwijk, Emmen, Jacobswoude, Lochem, Vlist, Groningen, Drentse Monden, Gelderland en de beide Hollandse provincies. De situaties en mogelijkheden lopen nogal uiteen wat betreft de omvang en organisatie van de groepen, de beschikbaarheid van windrijke locaties, de politieke verhoudingen ten aanzien van windenergie, de afspraken op het terrein van de ruimtelijke ordening. Elke provincie heeft een eigen taakstelling van de rijksoverheid gekregen om duurzame energieproductie te realiseren.

Ondersteuning
Bestuursleden, medewerkers en projectontwikkelaars van De Windvogel werken samen met de werkgroepen met projectadviezen, quickscans op haalbaarheid en vooroverleg met betrokken partijen. De Windvogel heeft desgevraagd een overzicht van modellen en prijzen van tweedehands windturbines.

Zelf een werkgroep oprichten
Denkt u samen met duurzame medeburgers over een initiatief voor windenergie? Steek uw licht op bij De Windvogel en neem contact op. Door zich aan te melden voor het lidmaatschap en voor zelfvoorziening kunnen de huishoudens zich verbonden voelen met de molen in de buurt en altijd verzekerd zijn van duurzame elektriciteit.