Appelvogel

De Appelvogel – Zeewolde
vermogen
900kW
jaaropbrengst
1.100 MWh
huishoudens
370
besparing
640 ton

In 2011 heeft de Windvogel deze turbine in Zeewolde aangekocht. Omdat deze molen bij een appelboomgaard staat heeft deze molen de naam Appelvogel gekregen. Deze Neg Miconmolen met een vermogen van 900 kW en een ashoogte van 40 meter produceert jaarlijks ongeveer 1.100.000 schone kWh. De Appelvogel staat in Zeewolde aan de Sterappellaan.

Technische Details

 

Bekijk de molen op google maps

molenaar Appelvogel

Mijn naam is Jan Hoogendoorn en ik ben de molenaar van twee van onze windmolens in Zeewolde; de Appelvogel en de Elzevogel. De Appelvogel heeft deze naam gekregen omdat hij middenin een appelboomgaard staat. De Elzevogel staat op het terrein van de heer van Elzen, dat heeft dus niks met elzenbomen te maken hoewel je dat zou denken.
Ik ben begonnen als molenaar omstreeks 2010. Ik doe dit puur uit interesse voor duurzame energie, want beroepsmatig werk ik bij de Belastingdienst. Het is heel leuk om wat meer te weten te komen over de techniek van windenergie. Ik leer dit via de andere molenaars van de Windvogel. Voordat ik molenaar was in Zeewolde, woonde ik in Waddinxveen, waar ik mij ook heb ingezet voor het bouwen van windmolens samen met andere Windvogelleden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *