Opbrengst Windvogel Mei 2008

Bodegraven, 1 juni 2008,

Opbrengst De Windvogel Bodegraven over mei 2008, met eigen meter

Productie in mei 940 kWh, het is een totaal minimum dacht ik zo! Er was weinig wind en de bomen zijn weer wat hoger en zitten nu vol in het blad.

100% beschikbaar, windsnelheid gemiddeld 2 m/sec
de piek was 82 kW
Totaal nu 1.114.514 kWh geleverd
leveruren 940 na het eerste miljoen dan

Zou de molen in mineur gaan na het raadsdebat vorige maand waarna opschaling er niet in zit. We moeten wachten op betere of juist slechtere tijden de nood moet hoger worden. Tegenstanders willen geen windturbines meer in het Groene Hart, vooral de open ruimte wil me behouden, daar zijn wij natuurlijk ook voor net als zij voor windenergie zijn.

Minister Cramer schreef 21 mei persoonlijk een brief aan GroenLinks Bodegraven, haar oordeel over het Open venster Woerden Bodegraven slaat niet op andere situaties in het Groen Hart. Bodegraven mag dat zelf beslissen en dat heeft ze gedaan voor die bestaande plek. De AC-locatie is niet geschikt voor opschaling oordeelde zij, helaas niet op basis van enig rapport maar door politieke gevoelens.
Het WV-bestuur heeft inmiddels alweer een gesprek met wethouder Bouwens. Hij wil wel maar hoe gaan we dat waar maken? Dat vervolg komt hopelijk toch nog in Bodegraven of in de regio.
.

groet Broos de Groot