OPEC klaagt over opmars duurzame energie

De OPEC-landen pikken het niet meer. Klimaatbewustzijn en vergezichten over duurzame energie bedreigen hun belangrijkste inkomstenbron en dat schreeuwt om een tegenoffensief. Op de internationale olietop in Parijs zei de secretaris-generaal van de OPEC. Abdullah al-Badri, daarom: ,,Olie is niet verantwoordelijk.”

 

De schuld van de vervuiling ligt bij de geïndustrialiseerde landen, zegt de OPEC. Wij moeten dus betalen, wat natuurlijk grotendeels waar is. De OPEC-landen doen ook mee aan Kyoto en lijken dus nogal klimaatbewust. Totdat hun inkomstenbron in gevaar komt, want ze houden plannen om de olieproductie te verminderen steevast tegen. Al-Badri bekritiseerde deze week ook nog eens de subsidies op zonne- en windenergie. 

Saoedi-Arabië klaagde laatst ook al dat maatregelen om klimaatverandering te voorkomen hun economie keihard treffen. De scenario’s om de uitstoot van CO2 fors terug te dringen, betekent structureel twintig procent minder inkomsten voor de woestijnstaat. ,,Dat is een ernstig probleem voor olieproducerende landen, met name in de Golfregio”, stelt Saoedi-Arabië. Het land zet daarom helemaal in op CO2-opslag, want leeggepompte olievelden hebben ze in overvloed.
Bron Groen blog.

Red; Ze kunnen zelf gaan investeren in duurzame energie ruimte en zon genoeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *