Rijne Energie

Logo vierkant FBWij willen schone energie. Wij zijn Rijne Energie. Een groep inwoners van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein die zelf schone energie willen opwekken in Rijnenburg. Rijnenburg is een open gebied met een woningbouw bestemming. Realisatie daarvan is echter uitgesteld tot minstens 2030. In de tussentijd is de open ruimte van Rijnenburg te gebruiken als energielandschap. Dit collectief wil samen met de onwonenden en inwoners eigen energie opwekken, waarbij de opbrengsten lokaal beschikbaar zijn voor een mooi energielandschap, de omgeving en mensen die investeren.

Met je haren in de wind, met je gezicht in de zon
De gemeente Utrecht heeft samen met de inwoners en de omwonenden verkennen hoe Rijnenburg als energielandschap ingericht zou kunnen worden. De opbrengts van dit particpatieproces staat op www.utrecht.nl/rijnenburg. Rijne Energie heeft zich als bewonersinitiatief aangemeld bij de gemeente om gezamenlijk en op cooperatieve wijze windmolens en zonnevelden te bouwen. Zo blijft de energieproductie lokaal en de opbrengsten in het gebied.

Meedoen of vragen?
Je kunt meedoen, lid worden of vragen stellen via de website of via facebook. Of mail naar rijne.energie@gmail.com. Daarnaast komt Rijne Energie naar je toe…. Kijk voor al onze events op onze Facebookpagina.

Lid worden?
Rijne Energie heeft haar eerste 100 leden al mogen verwelkomen! Ook jij kunt meedoen! Laat zien dat je geeft om duurzame energie voor Utrecht en omgeving en word voor een tientje per jaar lid van Rijne Energie.

Nieuwsbrief
Aanmelden voor de nieuwsbrief, en word je op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen en investeringsmogelijkheden.

Samenwerking cooperaties
Rijne Energie is een samenwerking van de cooperaties De Windvogel, Energie-U, Uwind, en wordt gesteund door de energiegroepen Samen Duurzaam Nieuwegein en de Energieambassadeurs IJsselstein. Daarnaast kunnen alle inwoners en geïnteresseerden in onderstaand gebied zich aansluiten.