Solar Days 5 t/m 13 mei

Tussen 5 en 13 mei is er in heel Europa extra aandacht voor het gebruik van zonne-energie. Gedurende de campagne is het mogelijke om door het hele land huizen te bezoeken waar zonne-energie installaties geplaatst zijn, informatiebijeenkomsten bij te wonen of mee te doen aan de vele activiteiten op het gebied van zonne-energie. Tijdens deze dagen vinden in Nederland en in 16 andere Europese landen meer dan 8.000 verschillende evenementen plaats met zonne-energie – ten behoeve van verwarming en elektriciteit – in de hoofdrol.

Openingsdebat in Solar City
Op 7 mei zal de officiële aftrap voor de Solar Days in Nederland gegeven worden in Rotterdam, Solar City 2012. Bij deze bijeenkomst gaan we de discussie aan wat de Nederlanders nodig hebben om over te kunnen stappen op zonne-energie. Een middag vol met goede voorbeelden, informatie en een boodschap aan de beleidsmakers. Kijk hier voor het volledige programma en aanmelden.
Het openingsdebat is ook live te volgen via Twitter: #solardaysNL, doe ook mee!

Honderden evenementen en open huizen
Tijdens de Solar Days kunt u door heel Nederland op vele plekken terecht om zonne-energie te beleven. Fietsen langs open huizen, varen met de Zonneveer, knutselen met zonne-panelen of bezoek de open huizen van mensen die zelf gekozen hebben voor zonne-energie (en vaak ook vele andere duurzame maatregelen) en daarover hun eigen verhaal vertellen. Absoluut een aanrader! Kijk hier wat er bij u in de buurt wordt georganiseerd

Solar tours 2012
Met een bus gaat u op 8, 9, 10 of 11 mei langs de meest bijzondere zonne-energie projecten. Met exclusieve rondleidingen door gebouwen, presentaties en zeer verzorgde organisatie en volop netwerkmogelijkheden. De Solar tours zijn voor iedereen die meer wil weten over de toepasbaarheid van zonne-energie, professionelen uit de bouwwereld en alle anderen geinteresseerden. Meer informatie en aanmelden op www.solartours2012.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *