Van de voorzitter

Van, voor en door de leden. Als we windmolens bouwen, zeggen we altijd, deze molens zijn van, voor en door de leden. We produceren op levensvriendelijke wijze energie direct of indirect ten behoeve van de leden. Alles wat we doen wordt gedaan door leden en voor leden. We zijn een open organisatie waar iedereen zich kan aansluiten, maar het is duidelijk voor wie we het allemaal doen. Niet voor anonieme buitenlandse investeerders, equity partijen en durfinvesteerders, maar mensen die we kennen en die directe invloed hebben op de organisatie.

Er wordt veel gedaan voor de leden. Een kleine groep leden is aangesteld als bestuur om namens de andere leden zich actief bezig te houden met de organisatie en de ontwikkeling van de coöperatie.  Daar waar dat nodig is kunnen we een beroep doen op een grotere groep van leden. Voor de organisatie van evenementen en vergaderingen zoals de ALV of in lokale projecten doen we soms een beroep op leden voor specifieke kennis of activiteiten.

Nu in tijden van groei van De Windvogel gaan we een beroep op u allen doen. We hopen de coöperatie te laten groeien door de leden. Daar waar commerciële bedrijven een groot marketingbudget moeten aanspreken om klanten te werven, kunnen wij steunen op de basis van onze coöperatie, de leden.  U bent zelf al lid en kunt als geen ander uitleggen aan uw buren, familie en vrienden waarom u lid bent. We gaan u daarom vragen om nog meer leden te werven voor De Windvogel. Op een laagdrempelige manier, maar wel effectief.

We vragen u om andere mensen te vragen om lid te worden op basis van de reden waarom u lid bent geworden, of op basis waarvan u denkt dat uw buurman, vriend of familie lid zou willen worden.

Door de groei van de leden kunnen we meer mensen betrekken in de energietransitie, maar ook meer duurzame energie projecten financieren. Laten we er voor zorgen dat we over een paar maanden kunnen zeggen deze ledengroei is ontstaan niet alleen voor de leden, maar voornamelijk door de leden!

Hou je mailbox in de gaten!

Siward Zomer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *