De Windkuikens

windkuikensDe Windkuikens: Het jongerenteam van De Windvogel. Floor en Jana vinden het tijd voor meer jongeren in de coöperatieve energiesector, en De Windvogel vindt dat ook. Jongeren vormen de toekomst van onze planeet en het is belangrijk dat zij betrokken zijn bij de energietransitie. Daarom zijn er nu De Windkuikens. De Windkuikens gaan zich inzetten door workshops en masterclasses over duurzame energie en cooperatief ondernemen op te zetten en promotie te maken voor de energietransitie onder jongeren door bijvoorbeeld stunts op festivals te organiseren.

“Wij vinden het belangrijk om actief te zijn binnen coöperaties omdat.. Wij als jongeren moeten gaan leven in een warmere wereld en we geloven dat coöperaties de hoognodige energietransitie zullen versnellen.” – De Windkuikens

Volg ons op Twitter en op Facebook.

Floor Ebben en Jana de Heer

We snakken naar duurzame energie
Onze samenleving is aan het veranderen. Groen, duurzaam en verantwoord zijn termen die overal opduiken, of het nu in de mode industrie, voedselbranche of energiesector is. Energie is de basis van onze maatschappij, hier zien we echter nog te weinig duurzame ontwikkelingen in Nederland. Slechts 5% van onze energievoorziening wordt duurzaam opgewekt. Vergeleken met de rest van Europa bungelen we onderaan. Dit kan natuurlijk niet! Er is behoefte aan een frisse wind. Nieuwe energie. Jonge energie!

Onze bijdrage – jullie bijdrage
Duurzame energiecoöperatie De Windvogel draagt hier landelijk aan bij door niet te wachten op politici, maar het heft in eigen hand te nemen. Al 25 jaar lang zijn we bezig met het neerzetten van windmolens door heel Nederland. Dit doen we niet alleen, maar samen met de hulp van enthousiaste leden. De molens worden voor burgers door burgers neergezet. Zo realiseren wij samen onze duurzame energie, onafhankelijk van de grillen van politiek en grote energiemaatschappijen.

Ben jij of ken jij een van onze nieuwe Windkuikens?
Nu hebben we jou nodig! Jij, als jonge energie, die zich wil inzetten voor een wereld met meer duurzame energie. Word jij het nieuwe teamlid in ons eerste project, ‘De Windkuikens’, waar je samen met nog 5-10 andere enthousiaste jonge mensen aan een groenere wereld werkt? We komen eens in de twee weken bij elkaar om onze plannen concreet te maken. Meld je nu aan via eenergiek[at]gmail.com.

De taken die je als Windkuiken uitvoert zijn onder andere:
– je zet workshops op over windenergie of over cooperatief ondernemen
– je leert van experts over duurzame energie
– je staat op festivals om duurzame energie te promoten met stunts
– je houdt de social media bij
– je kunt aspirant bestuurslid worden bij De Windvogel
– je inspireert de nieuwe generatie

Wat gaan we doen?
Samen met Eenergiek ga je de jongeren in Nederland het belang van duurzame energie laten inzien en help jij de wereld een stukje verder. Kennis is macht. Daarom ga je in de leer bij experts op het gebied van duurzame energie. Wat je leert hangt onder andere af van je eigen interesses. Ben je ondernemend? Dan kun je bijvoorbeeld leren hoe je een windmolen neerzet of een duurzaam initiatief opzet. Ben je een diplomaat? Leer hoe je met verschillende belanghebbende partijen overweg moet. Ben je creatief? Je krijgt de ruimte om zelf te verzinnen hoe we onze generatie enthousiast kunnen krijgen. Samen zetten we workshops op en inspireren we onze generatie om niet alleen toe te kijken maar echt aan de slag te gaan! Daarnaast gaan we langs festivals om aandacht te trekken voor duurzame energie en krijg je de kans om aspirant bestuurslid van de Windvogel te worden. Samen zijn we de frisse wind die onze samenleving zal wakkerschudden.

windkuikens oranje molentjesEenergiek
Ons uiteindelijke doel is door heel Nederland een duurzame energie beweging te starten: Eenergiek! Hier sluiten coöperaties door heel Nederland zich bij aan, om ook een jongerenafdeling op te zetten. In Utrecht beginnen we hiermee voor coöperatie De Windvogel, waarbij ons team gedoopt is tot De Windkuikens. De Windkuikens voor Eenergiek. Dus ben jij of ken jij iemand die: ambitieus, leergierig, begaan met de wereld en op zoek naar een manier om actief je steentje bij te dragen? Heb je al ideeën hoe we dit kunnen bereiken?

Meld je aan door te mailen naar eenergiek[at]gmail.com. Als je meer informatie wilt, twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Volg ons op Twitter en op Facebook.

 

2 thoughts on “De Windkuikens

  1. Pingback: Nieuwsbrief nr. 23 (03 dec '15) -

  2. Pingback: Meet: De Windkuikens : DuurzameStudent.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *